VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Ferrarijev GT model debituje u novembru?

Vjerovatno se radi o V6 hibridu o kojem se govori već duže vrijeme

 

Čini se da Ferrari nastoji još malo povećati prodaju svojih automobila. Proizvođač iz Maranella je poznat po tome što favorizuje kvalitet i ekskluzivnost svojih modela u odnosu na kvantitet. Ipak, to bi se uskoro moglo promijeniti jer su se želje blago izmijenile i plan je prodavati više GT automobila, a uskoro će se u ponudi naći i njihov prvi SUV, Purosangue.

 

Protekle sedmice u Pebble Beachu, predsjednik Ferrarija, John Elkann je izjavio kako će kompanija uskoro proširiti svoju ponudu GT automobila. To ne bi bila tako velika vijest da ne znamo da uskoro stiže Purosangue, a već narednog mjeseca na Fioranu će predstaviti dva nova modela. Jedan od tih modela bi mogao biti upravo Ferrarijev SUV, Purosangue, dok bi drugi mogao biti nova kabrio izvedba modela 812 Superfast.

 

Početkom godine, iz Ferrarija su izjavili kako ove godine planiraju predstaviti pet novih modela ove godine. Do sada smo vidjeli dva, F8 Tributo i SF90 Stradale. Dva modela u septembru tu cifru dovode do broja četiri, a sam Elkann je ukazao da bi novi GT model trebao stići u novembru. To se savršeno uklapa u taj plan od pet novih modela ove godine.

 

Taj peti model bi mogao biti hibridni V6 model o kojem se mnogo pričalo tokom godine, a taj koncept bi se savršeno uklapao u jedan GT automobil. Novi model bi trebao biti najjeftiniji u ponudi, smješten ispod modela Portofino te bi samim tim i prodaja „propetih konjića“ trebala biti znatno bolja. U svakom slučaju, kroz tri mjeseca bismo trebali vidjeti kompletno osvježenu ponudu Ferrarijevih modela.

10:09 | Aug 20, 2019

KOMENTARI (0)