VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Ferrarijev hibrid stiže ovog mjeseca

Prvi hibrid nakon LaFerrarija

 

Ferrari je nedavno objavio finansijske rezultate prvog kvartala ove godine. Tokom sastanka, najviše se govorilo o temama poput zarade, dugovanja, prihoda, ali se Louis Camilleri dotakao i nama vrlo zanimljive teme – novog hibridnog modela iz Maranella.

 

Nakon Camillerijevog izlaganja, saznali smo da novi automobil stiže krajem ovog mjeseca, a debitovaće upravo u Maranellu gdje je sjedište ove kultne marke. Kako je Camilleri izjavio, novi superautomobil će biti smješten iznad modela 812 Superfast, predstavljaće sami vrh ponude, što zbog svojih performansi, što zbog istinske ljepote koju nosi.

 

Kako je Camilleri izjavio, ovaj model neće biti zamjena za 488, kako su neki mediji pisali. Nasljednik modela 488 je F8 te su te tvrdnje apsolutno netačne. Ovaj automobil će biti daleko brži i skuplji od modela F8 Tributo. Možemo pretpostaviti da su se glasine pojavile zbog testnog modela koji Ferrari koristi za razvoj novog hibrida. Tokom procesa razvoja, Ferrari je koristio modifikovani 488 te su iz toga donijeli preuranjen zaključak da će novi hibrid naslijediti 488.

 

Drugih i detaljnijih informacija o ovom modelu nema, obzirom na to da Ferrari sve drži u tajnosti i ne dozvoljava ni najmanju količinu informacija da izađe u javnost. Barem znamo da nećemo još dugo morati da čekamo na predstavljanje. Bližimo s polovini mjeseca, a kraj će ubrzo doći i radujemo se novom „propetom konju“. Nadamo se kako će biti znatno bolji od njihovog ovogodišnjeg F1 bolida.

09:10 | May 10, 2019

KOMENTARI (0)