VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Golf R neće imati drift mod

Različiti potezi u odnosu na konkurenciju

 

Glavna tema iz VW grupacije o kojoj se priča je osma generacija najprodavanijeg kompakta. Naravno, Golf je bio i ostat će top tema u medijima jer sa svakom novom generacijom, Volkswagen mora opravdati ogromno povjerenje svojih kupaca koji su ih pozicionirali na vrh.

 

Kada je u pitanju Golf, govori se o svemu. Da li će Golf postati hibrid? Hoće li GTI preživjeti WLTP „masakr“ nad sportskim automobilima? Hoće li R400 postati stvarnost? Kakav će biti novi Golf R? Samo su neka od pitanja koje postavljamo sami sebi, ali i Volkswagenu. Volkswagen je uvijek vodio računa o medijima koji predstavljaju svojevrsnu sponu na njihovoj relaciji sa kupcima. Tako su ponovo dali nove detalje o svom slavnom kompaktu.

 

Kada je u pitanju Golf R, svi očekuju da novi Golf R izazove, pa čak i da nadmaši A35 AMG, M135i, kao i S3, obzirom da će imati najduži razvojni put i doći će najkasnije od svih. Za sada, A35 AMG i M135 po performansama stoje rame uz rame. Audi tek treba da nam predstavi novu A3 porodicu koja uključuje i S3. Za sada se snaga „vrti“ oko 300 KS, a svakako je interesantno vidjeti šta će nam donijeti novi Golf R.

 

Iz Volkswagena su potvrdili da će novi R biti definitivno jači i napredniji od aktuelnog, koji ima 296 KS. Za prepoznatljivi pogon na sva četiri točka biće zadužen Haldex, Volkswagenov dugogodišnji partner kada su u pitanju automobili sa integralnim pogonom. U modernim hot hečbek automobilima sa pogonom na sva četiri točka sve češće viđamo drift mod. To je nešto što smo najbolje upoznali sa Focusom RS treće generacije, a kasnije su ga prihvatili mnogi proizvođači. Ne i Volkswagen. Jost Capito, vodeći čovjek Volkswagenovog R odjeljenja je isključio mogućnost takvog dodatka u Golfu R. Takođe, Capito je izjavio kako Golf R neće koristiti sistem upravljanja na sva četiri točka po uzoru na najnoviji Megane R.S.

 

Novi Volkswagen Golf stiže na jesen, tačnije u oktobru na svečanom predstavljanju ovog automobila koje će Volkswagen posebno organizovati jer ne žele da to bude tek obično predstavljanje na sajmu u Frankfurtu.

11:22 | May 27, 2019

KOMENTARI (0)