VIJESTI / PREMIJERE

Novi Kia Sorento debituje sa više stila i čvrstim stavom

kia

Kia Sorento

kia

Kia Sorento

kia

Kia Sorento

kia

Kia Sorento

Sve je potpuno novo – od platforme do dizajna

 

Kia Sorento predstavljen je uoči premijere koja ovaj model očekuje u Ženevi za manje od mjesec dana. U Kiji su napravili u potpunosti novi model svog popularnog SUV-a, a četvrta generacija je zvanično predstavljena danas nakon brojnih teasera. U poređenju sa prošlom generacijom, sve je izmijenjeno, od same platforme pa do dizajna, kako izvana tako i iznutra.

 

 

 

Kako smo vidjeli na brojnim špijunskim fotografijama, Sorento je dobio „čvršći“ stav nego prije sa nešto oštrijim linijama i generalno „muževnijim“ izgledom. Sorento sada ima najnoviju interpretaciju maske „tigrova njuška““ koju Kia sve češće koristi na svojim novim modelima. Maska se savršeno stapa sa prednjim LED svjetlima. Poklopac motora je sada duži nego prije, a A-stub je pomjeren za 30 milimetara unazad.

 

 

 

I prednji i zadnji prevjesi su skraćeni, a primjetni su dekorativni metalik detalji na prednjim blatobranima i vratima, kao i na C-stubu. Vertikalna zadnja svjetla su presječena, a njihova orijentacija stvara jasnu razliku u odnosu na prošlu generaciju i novi model. Osim izmjena na eksterijeru, enterijer novog Sorenta je takođe značajno unaprijeđen.

 

 

 

Sorento nudi jedan od najprostranijih enterijera u Kijinoj ponudi. Zasigurno je da Sorento iznutra izgleda sofisticiranije nego prije. U automobil je ubačen i novi 10,25-inčni ekran na dodir infotainment sistema, kao i 12,3-inčni digitalni klaster instrumenata. U saopštenju za medije stoji da je novi Sorento tehnički najnaprednija Kia ikada napravljena.

 

Premijerno predstavljanje za javnost, Kia Sorento će imati 3. marta u Ženevi, a prodaja bi trebala početi krajem godine.

10:59 | Feb 17, 2020

KOMENTARI (0)