VIJESTI / PREMIJERE

Novi Lamborghini Aventador SVJ Roadster

aventadorsvj

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

aventadorsvj

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

aventadorsvj

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

aventadorsvj

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

aventadorsvj

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Ultimativni moderni Lamborghini bez krova

 

Kada govorite o Lamborghinijevim modelima, uvijek možete da pričate u superlativima. Tako je i sa Aventadorom SVJ Roadsterom. Snaga, ubrzanje, maksimalna brzina – 759 KS, 2,9 sekundi do 100 km/h, maksimalno 350 km/h. A sve to sa svega 50 kg viška u odnosu na SVJ Coupe.

 

I to nije sve. Lamborghini je uspio da napravi kabriolet čija aerodinamika nije uopšte narušena. Zapravo, na novom modelu je mehaničko prijanjanje povećano čak za 40% u odnosu na stari SV Roadster. Iako nije baš „hardcore“ Lambo, kakvi su ostali modeli, SVJ Roadster je i dalje fascinantan. Ipak, 6 kilograma krovnih panela su prioritet, a Lamborghini je stvorio hardcore kabriolet. Bez obzira na to da li je krov spušten ili podignut, Aventador SVJ Roadster može da juri podjednako brzo zbog pametnih aerodinamičkih rješenja koja usmjeravaju zrak tako da smanje otpor.

 

Kompletan automobil je urađen izuzetno pametno, uz svu upotrebu moderne tehnologije, Aventador SVJ Roadster moderni ultimativni superautomobil. Čini nam se da će SVJ Roadster bez problema svog vozača zabaviti na stazi, a isto tako pružiti vam užitak na cesti. Obzirom na to da se pod haubom krije atmosferski 6.5 litarski V12, činjenica da se radi o kabrio verziji je velika prednost jer lakše i jače čujete prelijepi zvuk koji stvara 759 talijanskih konja.

 

Zvuk je nešto čime se hvale u Lamborghiniju: „Visoko postavljeni izduv proizvodi još emotivniji i glasniji zvuk, intenzivirajući strast kod vozača, ali i kod prolaznika.“.

 

Što se nekih bitnijih značajki, treba spomenuti da Aventador ima magnetne podesive amortizere, četiri moda vožnje i najljepljivije Pirellijeve gume.

 

Šta očekivati od talijanskog kabrioleta? Obzirom na to da je Ferrari LaFerrari Aperta već rasprodat, Aventador je savršen izbor. Nažalost, svega 800 primjeraka ovog automobila će biti napravljeno i to bismo dodali kao jedinu manu. Ipak, ovo je eksluzivitet i tako treba ostati. Mislimo da Lamborghini nije mogao na bolji način upakovati V12 koji se vrti na 8.700 obrtaja u brdo karbona. Ovo je podsjetnik kakvi automobili trebaju biti. Uživajte u fotogaleriji.

22:33 | Mar 4, 2019

KOMENTARI (0)