VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Lamborghini debituje danas

Sian će koštati 3,6 miliona dolara

 

Lamborghini će u toku dana predstaviti svoj novi automobil. Sian će biti prvi Lamborghinijev hibridni model koji će biti ponuđen kupcima, a vlasnici Lamborghinija koji imaju aplikaciju Lamborghini Unica su bili u prilici da već vide fotografiju novog bika iz Sant'Agate. Fotografija je prilično mutna te je malo teže govoriti o detaljima, ali do predstavljanja i ova fotografija može poslužiti.

 

Cijena jednog primjerka Siana iznosi 3,6 miliona dolara. Iako ovo nije prvi elektrifikovani Lamborghini u historiji, definitivno je prvi koji ćete moći kupiti. Hibridni Asterion i potpuno elelktrični Terzo Millennio su bili samo koncepti, dok je Sian produkcijski model. Postoje glasine da je ovaj automobil proizveden u svega 63 primjerka, što bi moglo biti i istinito ukoliko pogledamo zadnji spojler automobila na kojem stoji narandžasti broj 63.

 

Automobil će pokretati atmosferski V12 motor. Isti motor koristi i nedavno predstavljeni Aventador SVJ 63, ali će za razliku od njega, Sian imati blagi hibridni sistem. To podrazumijeva elektromotor čija snaga iznosi 30 KS što bi u kombinaciji sa 770 čistih benzinskih „konja“ trebalo da daje cifru od čak 800 KS.

 

Sian mnogi smatraju kao dostojanstven ispraćaj modela Aventador koji je na tržištu još od 2011. godine. U svakom slučaju, čini se da Sian nije njegov nasljednik te da ćemo taj model vidjeti zaista tek 2024. godine.

10:10 | Sep 3, 2019

KOMENTARI (0)