VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Mini Clubman bi mogao biti SUV

Opcija u razmatranju za narednu generaciju

 

Mini je ove godine predstavio osvježeni Clubman. Model koji se globalno bori sa manjkom željenog interesovanja, mogao bi naglo postati veoma poželjan i primamljiv svima onima koji su ga do sada izbjegavali. Naime, u svojoj trećoj generaciji, Clubman bi mogao postati pravi SUV što bi Miniju trebalo donijeti željeni interes tržišta i samim tim i profit.

 

Glavni dizajner, Oliver Heilmer, nagovijestio je kako će naredna generacija Clubmana više naginjati ka SUV formi vozila. Trenutno, šestovratni karavan je tek nešto duži i širi od Countrymana, a oba modela se nalaze u istom cjenovnom rangu. Još uvijek nije sve jasno definisano da li će Clubman postati značajno veći kako bi se razlikovao od Countrymana ili će situacija biti obrnuta. U svakom slučaju, Mini bi u bližoj budućnosti trebao ponuditi tržištu i jedan pravi SUV.

 

Pred Minijem je značajan period obzirom na to da rade na novom, malom trovratnom modelu koji će Miniju vratiti njegov prepoznatljivi identitet. Heilmer je izjavio kako u Miniju svake sedmice održavaju sastanke i razmatraju u kom smjeru treba razvijati model, te kako ponuditi što više prostora u enterijeru, a pri tom ne povećavati sam automobil.

10:14 | Dec 16, 2019

KOMENTARI (0)