VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi „paket opreme“ za Bondov DB5 (VIDEO)

Dobri stari Aston Martin DB5 je ponovo u centru pažnje

 

Ko ne voli filmove o James Bondu? Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ali složit ćete se da je on omiljeni tajni agent na svijetu. Uskoro ćemo ga ponovo gledati u akciji u novom nastavku „No time to die“, a uz filmove o Jamesu Bondu, moraju ići i neobični automobili kakve običan smrtnik nikada ne bi mogao imati. Jedan je James Bond.

 

Naravno, kakav bi to bio film o Jamesu Bondu bez čuvenog Aston Martina DB5? Auto je bio zreo za popravku, a sada kada mu je vraćena „mladost“, DB5 je spreman za akciju i lov na loše momke. Vjerujemo da je DB5 u najnovijem nastavku ubojitiji i od tenka, obzirom na sav arsenal oružja kojim je opremljen. Osim što je brži i okretniji, DB5 djeluje prilično bezazleno na prvi pogled.

 

Ipak, iza registracijskih oznaka krije jedan tip naoružanja, dok se iza prednjih svjetala krije interpretacija popularnog miniguna – po jedan sa obje strane. Zadnji kraj je otporan na metke, a ukoliko stvari baš krenu po zlu, možete aktivirati i katapult sjedišta. U prvom teaseru za „No time to die“ se pojavljuju Aston Martin V8 Vantage iz 1987., Range Rover Velar u spektakularnom prevrtanju u zraku, kao i Aston Martin DBS Superleggera.

14:05 | Dec 3, 2019

KOMENTARI (0)