VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi renderi Škode Octavije RS

škoda

Škoda Octavia RS

škoda

Škoda Octavia RS

Atraktivnije i praktičnije pakovanje Golfa GTI

 

Škoda Octavia RS je jedan od modela koje željno isčekujemo. Najprodavaniji Škodin model je ušao u četvrtu generaciju od svog povratka 1996. godine i već tada smo rekli da Octavia nikad nije bila bolja. Nepunih mjesec dana nakon predstavljanja svog mehaničkog i grupacijskog brata, Volkswagen Golfa, Škodina ljepotica je zasjenila Volkswagenovog miljenika te su se svi složili kako je Octavia daleko primamljivija i evolucijski bolja od Golfa.

 

Sada je došao na red da čekamo sportsku verziju ovog automobila. Naravno, uz RS izvedbu, stiže i Scout, ali RS izaziva najveću pažnju, a o njoj se i najviše priča. Ove godine, stiže i novi Golf GTI, a  osim što je estetski ljepša od Golfa, Octavia je i praktičnija, a obzirom na svoju karoserijsku izvedbu, Octavia bi čak i u tom segmentu bi mogla potući legendarni Golf GTI. Za jednake performanse, a uz manje novca dobijate praktičniji auto sa sportskim osobinama. Ko joj može odoljeti?

 

Kolesa.ru, portal koji redovno izbacuje nove rendere nadolazećih automobila, pozabavio se novom Octavijom RS i od standardne Octavije kreirali su češku sportašicu. Iako za sada ne znamo kako će izgledati, velika je vjerovatnoća da će upravo ovako izgledati nova generacija ovog modela. Automobil je vidno niži i agresivnije postavljen od standardne izvedbe, a prednji kraj je otvoreniji za bolje hlađenje snažnog motora, dok su za zaustavljanje zaduženi veći diskovi i upečatljiva crvena kočiona kliješta.

 

Nova Škoda Octavia RS stiže u narednim mjesecima, a nije isključeno ni to da će debitovati već u martu na Sajmu automobila u Ženevi.

12:29 | Jan 13, 2020

KOMENTARI (0)