VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Rezvani Tank debituje ove sedmice

rezvani

Rezvani Tank (2020.)

rezvani

Rezvani Tank (2020.)

rezvani

Rezvani Tank (2020.)

rezvani

Rezvani Tank (2020.)

Imaće više od 1.000 KS

 

U junu smo vidjeli njegove prve teasere, a u toku ove sedmice, konačno ćemo ga vidjeti u potpunosti otkrivenog. Novi Rezvani Tank će biti predstavljen u narednih nekoliko dana, a za razliku od prethodne generacije Tanka, biće baziran na posljednjoj, JL generaciji Jeep Wranglera. Biće to u potpunosti novi SUV i neće koristiti niti jedan dio sa starog Tanka.

 

Novi teaseri nam daju nešto jasniju sliku kako će izgledati prednji kraj novog Tanka sa veoma agresivnim dizajnom haube koja krije pravo čudovište koje pokreće ovaj nesvakidašnji terenac. Tank X će pod haubom imati masivni 6.2 litarski V8 s kompresorom, preuzet iz Dodge Challengera SRT Demon, ali sa još više snage. Umjesto fabričkih 840, Rezvani je oslobodio još više potencijala i njegova snaga u Tanku će iznositi preko 1.000 KS. Koliko preko? Saznaćemo ove sedmice kada bude predstavljen „najsnažniji produkcijski SUV na planeti“, kako to iz Rezvanija kažu.

 

Rezvani Tank će, shodno svom imenu, imati i vojnu verziju, odnosno „Military Edition“ sa vojnom zaštitom od elektromagnetnog pulsiranja, ako vam nešto poput toga uopšte treba u životu. Rezvani je obećao da će ovaj terenac imati ozbiljne offroaderske sposobnosti zahvaljujući novom ovjesu kojeg su razvijali sa Fox Racingom.

 

Isporuke prvih Tankova planirane su za kraj godine, a već sada možete naručiti svoj primjerak uz 2.500$ depozita. Cijene će biti objavljene naknadno, a podsjećanja radi, u prošloj generaciji, osnovni model Tanka je koštao 165.000$, Tank X 259.000$, a blindirani Tank X Military Edition čak 295.000$.

09:35 | Aug 5, 2019

KOMENTARI (0)