VIJESTI / TUNING

Novi RUF GT je baziran na Carreri GTS

ruf

RUF GT

ruf

RUF GT

ruf

RUF GT

Suptilni tuning za novi GT

 

Čuveni tuner Porscheovih modela, RUF, predstavio je svoj novi model GT. Baziran je na prošloj generaciji modela 911, izvedba 991.2 GTS. Naizgled, radi se o sputilnom tuningu baznog modela, međutim, RUF je poboljšao karakteristike fabričkog GTS-a i pri tom oslobodio veći potencijal.

 

Fabrički, 991.2 GTS pod haubom ima 3.0 litarski biturbo šestocilindarski bokser motor sa 444 KS. Nakon RUF-ovog zahvata, motor razvija 508 KS i 645 Nm obrtnog momenta. To ovaj model čini 0,2 sekunde bržim od najjačeg i najbržeg fabričkog GTS-a jer do stotke stiže za 3,4 sekunde. GT je moguće kupiti i sa sedmostepenim ručnim mjenjačem ili sa PDK automatikom, kao i sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka.

 

Kada je u pitanju stilizacija novog GT-a, RUF se koristio mišlju „manje je više“. Tako su tek neznatno izmijenili originalni izgled fabričkog 911 GTS modela. Mali spojler na zadnjem kraju krasi poklopac motora, dok je difuzor nešto agresivniji nego na originalnom modelu. Prednji branik je urađen slično kao i na svakom drugom RUF modelu. Na automobilu se nalaze 20-inčne petokrake felge. Najveća promjena je dizajn poklopca motora koji je dobio „pačiji rep“, spojler koji se nalazi ispod otvora za zrak u retro stilu koji mijenjaju standardni rebrasti pokrov.

 

Novi RUF GT je dobio i preuređeni enterijer.RUF je redizajnirao gotovo sve, sjedišta, instrument tablu, tapacirunge vrata... Bitno je napomenuti da možete uskladiti boje enterijera i eksterijera. RUF odbija da saopšti cijenu jer svaki automobil ima drugačiju cijenu jer očekuju da ni jedan model ne bude isti, što smatraju posebnim i jedinstvenim slučajem u svijetu.

18:33 | Mar 10, 2019

KOMENTARI (0)