VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Seat Leon debituje 28. januara

seat

Seat Leon

seat

Seat Leon

seat

Seat Leon

Golfov brat iz Španije stiže krajem prvog mjeseca

 

Tokom 2019. godine, nagledali smo se brojnih špijunskih fotografija i video snimaka koji prikazuju narednu generaciju Seat Leona. Čuli smo brojne glasine, špekulacije, a svemu će doći kraj za nešto više od mjesec dana. Konačni datum predstavljanja nove, četvrte generacije Seat Leona je 28. januar 2020.

 

Osim što su objavili datum predstavljajna, kompanija iz Martorella je objavila i kratki video teaser. Manje više, vidi se ono što i sami očekujemo. Jasno je da će nakon Golfa i Octavije, Leon takođe koristiti potpuno digitalni klaster instrumenata, a centralna konzola je takođe veoma slična kao u ova dva modela, ali više od toga za sada ne možemo reći.

 

U zvaničnom saopštenju za medije, Seat je istakao novu tehnologiju osvjetljavanja koja bi trebala učini dinaminčni, sportski i elegantni kompakt još poželjnijim, bez obzira da li ga gledali izvana ili se vozili u komfornoj kabini. Očigledno je da će automobil koristiti full LED tehnologiju za prednja i zadnja svjetla. Zadnja svjetlosna grupa nas uveliko podsjeća na veliki SUV Tarraco. Prilikom prilaska autu, Leon će vas pozdraviti natpisom „Hola!“ kojeg projektori oslikavaju na tlu.

 

Leon će se tako pridružiti Golfu osme i Octaviji četvrte generacije. Njegov agresivan izgled bi ga trebao činiti „najvećim sportašem“. Pod haubom ćete moći imati benzinske i dizelske motore, a gotovo je sigurno da će novi Leon biti dostupan i kao punjivi hibrid.

09:42 | Dec 19, 2019

KOMENTARI (0)