VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Seat Leon fotografisan dan uoči predstavljanja

seat

Seat Leon

seat

Seat Leon

seat

Seat Leon

Malo neopreza i „paparazzi“ odmah koriste priliku

 

Novi Seat Leon debituje za manje od 24 sata. Uoči samog predstavljanja, Seat je objavio nekoliko teasera četvrte generacije Leona i dali nam određene detalje koji nam daju tek prvi uvid kako će izgledati nova inkarnacija „španskog Golfa“.

 

Ono što vjerovatno nisu željeli je da neko uđe u fabriku i neometano fotografiše primjerak Leona bez ikakve kamuflaže i zatim iste te fotografije plasira na internet. Nije protuzakonito, ali nije ni poželjno obzirom na to da sama premijera gubi značaj i ekskluzivnost. Međutim, uvjereni smo da to ništa neće poremetiti, kao što nije nikada do sada te da ćemo i dalje imati barem malu dozu neizvijesnosti.

 

Sve što smo već pisali o novom Volkswagen Golfu, a nedugo poslije i o novoj Škodi Octaviji, primjenjivo je i na Seat Leon. Koristiće potpuno istu platformu, motore, mjenjače, a vrlo je vjerovatno da će i hibridni pogon dijeliti sa svojom „braćom“ iz Volfsburga, odnosno iz Mlade Boleslava.

 

U globalu, novi Leon neodoljivo podsjeća na Seat Tarraco, ali i Cupru Formentor koja je praktično najavila novi dizajnerski smjer u kojem će ići Seat. Do zvanične premijere, ostalo nešto manje od 24 sata. Premijera će biti prenošena uživo putem Youtubea, a mi ćemo kao i uvijek biti među prvima koji će dati kompletan uvid u novog Leona.

19:47 | Jan 27, 2020

KOMENTARI (0)