VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi teaser Aston Martina DBX (VIDEO)

aston martin

Aston Martin DBX

aston martin

Aston Martin DBX

aston martin

Aston Martin DBX

Jeste li spremni za prvi Aston Martinov SUV?

 

Ostalo je još deset dana do velike premijere prvog Aston Martinovog SUV modela u historiji. U jeku SUV trenda, kultni britanski proizvođač sportskih automobila ulazi u segment u kojem nema nikakvo iskustvo te je ovo novi početak za njih. Automobil će biti otkriven 20. novembra, a najavna kampanja traje već nekoliko mjeseci.

 

Na najavnom videu ne otkriva se mnogo, ali čini se da je to i bio cilj Aston Martina. Automobil je sniman u noćnim uslovima te druga kamuflaža nije ni bila potrebna. Tek po ulasku u grad, automobil je blago osvijetljen, ali nedovoljno da bi bio u potpunosti otkriven.

 

DBX će pokretati Mercedesov AMG biturbo V8 motor uparen sa 9-stepenim automatskim mjenjačem. Njegova snaga će iznositi 542 KS uz 700 Nm obrtnog momenta. Taj motor i transmisija su se već izuzetno dobro pokazali na Mercedesovim AMG modelima te očekujemo da budu podjednako dobri i u Aston Martinovom terencu.

 

Kako bi sva snaga bila pod konstantnom kontrolom, DBX će koristiti elektronski kontrolisane balans štangle kao i podesivi ovjes. Model je baziran na DB11 coupeu i ima aluminijsku strukturu kako bi se smanjila masa automobila. Takav koncept koriste i Bentley Bentayga i Mercedes-Benz GLS i rezultati su izvrsni.

17:01 | Nov 10, 2019

KOMENTARI (0)