VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi teaser Mitsubishijevog narednog SUV-a

Predstavljanje u Ženevi

 

Mitsubishi je objavio novi teaser potpuno električnog crossovera. Sve smo bliži sajmu u Ženevi kada će ovaj automobil biti i zvanično predstavljen. Ovoga puta, Mitsubishi nam je spremio sliku „iz profila“ koja nam omogujućuje da stvorimo jasnu sliku modela u konačnici.

 

Iako Mitsubishi u svojoj ponudi ima hibridni SUV – Outlander, novi model će biti prvi SUV u historiji kompanije koji će biti potpuno električni. Automobil karakterišu izuzetno oštre linije i futuristički dizajn. Sam automobil je inspirisan modelima Eclipse Cross i Triton čiji se elementi preklapaju i dobijamo novi model, pod nazivom Engelberg Concept.

 

Prijašnji teaseri su nagovijestili da je koncept dizajniran kako bi zastupao tvrdnju da moderan SUV može posjedovati sve osobine pravog terenca, ali uz to moderan i privlačan urbani dizajn. Uz sve to, implementacija novih tehnologija i električnog pogona stvara kompletnu sliku modernog SUV-a po mjeri Mitsubishija.

 

Za sada, ne postoje nikakvi tehnički podaci o automobilu koliko će snage razvijati električni motor, kolika mu je autonomija, a nismo sigurni ni kakva je budućnost drugih SUV-ova. Igrajući se sa špekulacijama, dolazimo do tri moguća scenarija. Prvi je da će Engelberg biti zapravo zaseban, novi model. Drugi nas vodi ka mogućnosti da koncept Engelberg postane Pajero i da novi Pajero bude zapravo prvi električni SUV kompanije. I treći scenarij je da su ovo teaseri novog Outlandera, koji već posjeduje hibridnu varijantu, a pored toga dodali bi i potpuno električnu.

09:01 | Feb 24, 2019

KOMENTARI (0)