VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi teaser nadolazećeg Mercedes-Benza GLA

Devet dana do predstavljanja

 

Odbrojavamo dane do predstavljanja nove generacije Mercedesovog najmanjeg crossovera. Zvanična premijera zakazana je za 11. decembar, a prenos će biti dostupan i na Mercedesovoj online platformi. Ovo će biti ujedno i posljednja Daimlerova premijera u ovoj deceniji. GLA je jedan od najprodavanijih modela koji donosi veliki priliv novca Daimleru te je ovo pravo vrijeme za predstavljanje nove generacije na tržištu koje je „gladno“ za SUV modelima.

 

Novi teaser nam otkriva djelić njegovog enterijera koji nam je itekako poznat. Novi GLA u velikoj mjeri podsjeća na već predstavljene Mercedesove kompaktne modele koji dijele mnoge komponente, kako mehaničke, tako i softverske. Na fotografiji je istaknut Mercedesov softver sa svim sigurnosnim asistencijama, kao što je detekcija automobila i drugih učesnika u saobraćaju. Kako radi? Kada želite da otvorite vrata, a sistem je prethodno detektovao automobil ili biciklistu koji se približava, on vas automatski upozorava.

 

Kada se to desi, dobijate zvučno upozorenje i pali se lampica koja vam signalizira opasnost. Imajte na umu da je ta funkcija dostupna u periodu od samo tri minuta nakon gašenja automobila. Novi GLA će biti jedan od najnaprednijih crossovera na tržištu, u tehnološkom smislu. Na raspolaganju će vam biti čitav niz asistencija kao što je aktivna asistencija pri kočenju, ali i detekcija pješaka koji se približavaju pješačkom prelazu.

15:01 | Dec 2, 2019

KOMENTARI (0)