VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi VW Amarok stiže 2022.

vw

VW Tarok koncept

vw

VW Tarok koncept

vw

VW Tarok koncept

vw

VW Tarok koncept

vw

VW Tarok koncept

Bez elektrifikacije Volkswagenovog pickupa

 

Volkswagen je predstavljanjem novog ID.3 modela, započeo novu eru. Njihova glavna misija sada je da elektrifikuju skoro kompletnu ponudu automobila. Tek nekoliko modela neće biti elektrifikovano, a jedan od njih je i novi Amarok. Njihov pickup će ostati vjeran isključivo tradicionalnom motoru s unutrašnjim sagorijevanjem, a nova generacija stiže 2022. godine.

 

Ovu informaciju je u javnost plasirao Ralf Branstatter koji je prilikom jednog intervjua na Frankurt Motor Showu izjavio da u Volkswagenu ne planiraju hibridnu varijantu Amaroka. Novi Amarok, biće smješten na istoj platformi kao i naredna generacija Ford Rangera. U zavisnosti od tržišta, Amarok će imati V6 dizelske ili benzinske motore. Inspiraciju za dizajn automobila, Volkswagen bi mogao tražiti u konceptnom modelu Tarok koji je prikazan prvi put u Brazilu, krajem 2018. godine, a zatim su isti koncept prezentovali i na sajmu u New Yorku ove godine.

 

Pretpostavljamo da će dizeli biti ponuđeni na evropskom tržištu, po uzoru na Audi koji svoje S modele u Evropi nudi sa TDI motorima. Aktuelni Amarok V6 TDI ima 255 KS i 580 Nm obrtnog momenta, a tuneri poput ABT-a su povećavali njegovu snagu na 302 KS i 630 Nm obrtnog momenta. Pojedini izvori govore da će novi Ranger dobiti 2.7 litarski biturbo benzinac i 3.0 V6 dizelski motor koji bi takođe mogli biti upotrijebljeni u Amaroku.

 

Saradnja sa Fordom bi im mogla donijeti veliku korist, a posebno mislimo na plasiranje Amaroka na tržište Sjeverne Amerike gdje su ovakvi automobili daleko najpopularniji.

12:04 | Sep 12, 2019

KOMENTARI (0)