VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi VW Golf GTI će biti pakleno dobar

GTI ostaje „srce i duša“ brenda

 

Posljednjih dana sve se više zahuktava priča o novoj generaciji Volkswagen Golfa. Dok su isprva plasirane informacije kako je Volkswagen u problemima sa softverom automobila te da će predstavljanje biti tek početkom 2020. godine, ispostavilo se da to nije tačno te da novi Golf stiže u oktobru.

 

Razlog zašto neće biti predstavljen u septembru na sajmu u Frankfurtu je taj što Volkswagen želi potpunu ekskluzivnost za svoj kompakt, a mišljenja su da je u Frankfurtu ne bi imali. Tako će najpopularniji kompakt na svijetu i njihov najprodavaniji model zablistati u oktobru na Volkswagenovom eventu.

 

Uz dužno poštovanje Golf R modelu koji je izvrstan i definitivno najbolji u ponudi, nestrpljivo isčekujemo novi GTI. GTI je legenda koja živi, sa već pune 43 godine, a taj auto je bio i ostao dječački san mnogima. Scott Keogh, CEO Volkswagena za Sjevernu Ameriku je izjavio kako će novi Golf GTI biti pakleno dobar. GTI će ostati čistokrvni benzinac bez elektrifikacije, a pogonska jedinica ostaje ista.

 

Golf GTI će i dalje pokretati 2.0 TSI motor, a najveća promjena će se desiti u snazi. Aktuelna generacija Golfa GTI u običnoj izvedbi ima 228 KS. Sa novom, osmom generacijom, snaga će osjetno porasti. Do koje granice? Nažalost, to nam nije otkrio. Ostavio nam je da naslutimo šta nam stiže, a najavio je kako će novi GTI „prodrmati“ tržište hot hatch automobila.

08:16 | May 18, 2019

KOMENTARI (0)