VIJESTI / TUNING

Novi VW Golf na tretmanu u ABT-u

volkswagen

ABT Volkswagen Golf

volkswagen

ABT Volkswagen Golf

volkswagen

ABT Volkswagen Golf

volkswagen

ABT Volkswagen Golf

volkswagen

ABT Volkswagen Golf

Planetarno popularni kompakt stiže na 20-inčnim felgama

 

Krajem oktobra prošle godine, kada svijet nije ni slutio kakvo ga zlo očekuje samo par mjeseci kasnije, predstavljen je novi Volkswagen Golf. Osma generacija mnogima omiljenog kompakta stigla je u velikom stilu sa dizajnom i tehnologijom koje je nemoguće ne zapaziti. Svega par mjeseci nakon predstavljanja, ABT je spremio prvi tuning paket za modele iz serije First Edition.

 

Njemački tuner je za novi Golf spremio visokosjajnu crnu boju eksterijera po kojoj će biti prepoznatljivi ABT-ovi primjerci First Editon modela. Prvi i najuočljiviji detalj na ABT Golfu su 20-inčne felge koje dolaze na niskoprofilnim gumama dimenzija 235/20. Ukoliko su vam „20-ke“ prevelike, ABT je spremio i 18-inčne kao i 19-inčne felge za Golfa.

 

ABT je osim novih felgi, za Golfa spremio i niži ovjes. Opruge su sada kraće i kao rezultat toga imamo 25 do 30 milimetara niži Golf. Osim na izgled, niži ovjes povoljno utiče na upravljivost automobila i njegovo ponašanje u krivinama. Za prvi paket, ABT je spremio samo nove felge i ovjes, dok su obećali da će do ljeta spremiti i nadogradnje i za dizelske i benzinske motore.

11:53 | Mar 26, 2020

KOMENTARI (0)