VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi VW Golf Variant debituje 2020. godine

Karavanska izvedba Volkswagenovog bestsellera

 

Svi ljubitelji kompakta iz Wolfsburga s nestrpljenjem čekaju novembar kada će osma generacija Golfa konačno ugledati svjetlo dana. Zbog određenih tehničkih problema, prvobitni plan predstavljanja u septembru na sajmu u Frankfurtu je propao.

 

Iako smo već dobro upoznati sa hatchback modelom koji nam uskoro stiže, o karavanskoj izvedbi ne znamo skoro ništa. Ne tako davno, objavili smo i špijunske fotografije Golfa osme generacije bez kamuflaže. Karavan, još uvijek nije viđen, ali pojavile su se prve glasine. Novi Golf Variant bi trebao debitovati naredne godine. Model bi trebao dobiti izraženiji sportski karakter zahvaljujući drugačijem dizajnu krova i vrata prtljažnika. Ostatak automobila, biće doslovno isti kao i na hatchback varijanti.

 

Sasvim očekivano, Golf Variant će dobiti nešto duže međuosovinsko rastojanje kao i ukupnu dužinu automobila. U poređenju sa sedmom generacijom, novi Variant će biti znatno niži kako bi se postiglo bolje ležanje na cesti, ali i ukupna efikasnost automobila. To ne treba da brine potencijalne kupce ovog automobila koji namjeravaju ponekad sići sa ceste, jer će u ponudi i dalje biti povišeni Alltrack karavan kao alternativa.

 

Ponuda motora će biti takođe ista kao i kod standardnog Golfa. Vrlo moguće je da se u ponudi nađe 1.5 TSI sa hibridnim sistemom koji će biti ugrađen u BlueMotion modele. Takođe, u ponudi će biti novi 1.5 TDI, ali i 2.0 TDI koji razvija 204 KS. To bi moglo značiti da ćemo dobiti i GTD izvedbu karavana. Ipak, najzanimljivija izvedba nosi samo jedno slovo – R. Golf R Variant će imati oko 330 KS i 450 Nm obrtnog momenta.

10:16 | Mar 31, 2019

KOMENTARI (0)