VIJESTI / TUNING

Novitec „napumpao“ Urusa na 771 KS

lambo

Novitec Lamborghini Urus

lambo

Novitec Lamborghini Urus

lambo

Novitec Lamborghini Urus

lambo

Novitec Lamborghini Urus

lambo

Novitec Lamborghini Urus

lambo

Novitec Lamborghini Urus

Širi bodykit i više snage

 

Koliko vas (zajedno sa nama) bi objeručke prihvatilo čak i osnovni model Lamborghini Urusa? Spisak je dugačak, uistinu. Jedan od najbržih SUV-ova na svijetu je uz Novitecovu „magiju“ postao još brži i atraktivniji. Novitec je jedna od rijetkih tuning kuća koje obraćaju podjenaku pažnju i na estetiku i performanse te su njihovi automobili za klasu uvijek ispred ostalih.

 

Urus se propisno „nabildovao“ i dobio širi bodykit koji njegovu pojavu čini još atraktivnijom. Osim vizuelnog efekta, Urus je profitrao i u polju aerodinamike te proširenja povoljno utiču na stabilnost automobila. Prednji kraj je širi za 10 cm, dok je zadnji širi za 12 cm u odnosu na fabrički automobil. Svi plastični dijelovi mogu biti zamijenjeni karbonskim. Novitec vam nudi opciju da kupite jeftiniju varijantu od standardnog karbona ili onu skuplju, od ojačane vrste materijala.

 

Novitec već godinama sarađuje sa američkom kompanijom Vossen. Znajući taj podatak, ne treba da nas čudi činjenica da je i za Urusa, Vossen spremio set posebnih, 23-inčnih felgi. Novi točkovi dolaze do izražaja naročito sa modifikovanim fabričkim zračnim ovjesom koji vam omogućava da spustite automobil 25 mm.

 

Kada je u pitanju motor Urusa, on je ostao uslovno rečeno isti. Zapravo, ista je samo kubikaža. I dalje se radi o 4.0 litarskom biturbo V8 motoru, ali sad više snage i više obrtnog momenta. Umjesto fabričkih 641 KS, motor sada razvija 771 i čak 1.032 Nm obrtnog momenta! Novitec je za osjetno poboljšanje performansi morao napraviti dva nova modula za elektronsku upravljačku jedinicu, te pojačati ubrizgavanje goriva, povećati pritisak turbine, a ugrađen je i potpuno novi izduvni sistem.

 

Ono što ne znamo je ključna informacija – koliko vas ovo zadovoljstvo košta. Novitec za sada nije objavio cjenovnike te ćemo na to morati sačekati neko vrijeme.

17:39 | Sep 11, 2019

KOMENTARI (0)