VIJESTI / AKTUELNOSTI

Objavljen datum predstavljanja Mercedes-Maybacha GLS

Ultra luksuzni terenac u najotmjenijem izdanju

 

Ranije ove godine, Mercedes je predstavio novu generaciju svog luksuznog terenca GLS. Mnogi su ga već tada prozvali S-klasom u SUV pakovanju i to ne bez razloga. Mercedes je još jednom podigao nivo luksuza i zadao „domaći zadatak“ konkurenciji koji će teško biti nadmašiti. Ili ipak nije?

 

Ovoga puta, Mercedes je nadmašio sam sebe te će za dva dana predstaviti GLS u Maybach izdanju. U suštini, radi se o istom automobilu s tim da će dobiti novu masku hladnjaka, karakterističnu za Maybachove modele i prednji branik sa nešto drugačijim otvorima za hlađenje. Umjesto felgi iz Mercedesove ponude, automobil će dobiti posebne, Maybachove felge sa unikatnim dizajnom karakterističnim za ovaj brend.

 

Enterijer ne treba posebno komentarisati obzirom na to da se očekuje do sada neviđeni luksuz i otmjenost za jedan automobil. Špekuliše se o dva različita koncepta enterijera koji će biti u ponudi: sa četiri sjedišta i sa standardnih pet. O tehnološkoj naprednosti automobila nećemo ni govoriti već ćemo ostaviti sve za premijeru da sami, barem kroz fotografije, upoznate prvi produkcijski SUV sa Maybachovim DNK.

 

Pod haubom bi trebao biti 4.0 litarski biturbo V8 motor, iako se spominje čak i 6.0 litarski V12. Prenos snage bi trebao vršiti 9-stepeni automatski mjenjač. Premijerno predstavljanje automobila je zakazano za 21.11.2019. što znači da ćemo za samo dva dana vidjeti ovaj super luksuzni terenac.

10:20 | Nov 19, 2019

KOMENTARI (0)