VIJESTI / AKTUELNOSTI

Objavljen datum predstavljanja novog VW Golfa

Odbrojavanje može da počne

 

Uskoro će i konačno biti završena saga oko jednog od najpopularnijih automobila na svijetu. Od brojnih glasina kako postoje problemi sa softverom i mogućeg odgađanja predstavljanja za početak 2020. godine, došli smo do toga da je njegova proizvodnja već počela i da stiže za 21 dan. Novi Golf će biti zvanično predstavljen 24. oktobra na posebnom događaju koji će ovom automobilu dati željeni nivo pažnje i ekskluzivnosti.

 

Postoji li bolje mjesto za predstavljanje od grada u kojem je sve krenulo? Wolfsburg će biti centar svijeta tog četvrtka. Osma generacija omiljenog bh. automobila stiže pod sloganom „Život se događa s Golfom“, a glavni cilj je da postavi nove standarde sa nepogrešivim dizajnom, pametnom digitalizacijom, umreženim sistemima asistencije, kao i ponudom efikasnih i elektrifikovanih motora.

 

Proizvodnja novog Golfa je već krenula u Wolfsburgu gdje će se takođe proizvoditi i karavanska izvedba. Nakon Golfa, 11. novembra stiže njegova češka „sestra“ – Škoda Octavija u svojoj četvrtoj generaciji, a ubrzo nakon nje bi trebali stići i novi Seat Leon kao i Audi A3. Svi modeli su u mehaničkom smislu jako slični, a dijele istu MQB platformu kao i Golf.

10:28 | Oct 3, 2019

KOMENTARI (0)