VIJESTI / AKTUELNOSTI

Objavljen datum predstavljanja Toyote Yaris GR

Još mjesec dana do dolaska najekstremnijeg cestovnog Yarisa

 

Već smo nekoliko puta pisali o nadolazećem Yarisu u GR izvedbi. Nova generacija Toyotinog legendarnog mališana je debitovala prije dva mjeseca, a nedugo zatim su nam zagolicali maštu teaserom novog sportaša u ponudi GR modela. Radi se o Yarisu koji bi nakon limitirane serije GRMN modela bio regularni dio ponude.

 

Prvobitno je planirano da automobil bude predstavljen u sklopu finalnog relija WRC šampionata u Australiji, međutim zbog otkazivanja relija uslijed požara koji su harali tim dijelom države, odgođena je i premijera Toyotinog sportaša. U međuvremenu, stigao je još jedan teaser koji nam je dodatno rasplamsao znatiželju obzirom na to da se na snimku vidi kako je Yaris GR model s pogonom na sva četiri točka, inspirisan reli izvedbom koja se takmiči u WRC šampionatu.

 

Sada je došao red na to da saznamo i konačni datum predstavljanja ovog automobila. Novi GR Yaris debituje 10. januara što je samo mjesec dana čekanja. Priznajemo da smo veoma znatiželjni kada je novi Yaris GR u pitanju te jedva čekamo njegovu premijeru. Po svemu sudeći, očekuje nas najekstremniji Yaris ikada sa brojnim mehaničkim rješenjima preuzetim s Yarisa WRC, te bi ovo mogao biti pravi reli auto za svakodnevnu upotrebu.

12:10 | Dec 11, 2019

KOMENTARI (0)