VIJESTI / AKTUELNOSTI

Objavljen teaser BMW-a serije 2 Gran Coupe

bmw

BMW Serija 2 Gran Coupe

bmw

BMW Serija 2 Gran Coupe

bmw

BMW Serija 2 Gran Coupe

Potpuno novi model u ponudi

 

BMW je objavio prvi teaser serije 2 u Gran Coupe izvedbi. Model koji su nam do sada prikazivali pod kamuflažnom folijom, sada su po prvi put djelimično otkrili na fotografiji koja nam prikazuje tek dio prednjeg kraja na kojem su izražena prednja svjetla i maska hladnjaka. Bubrezi su i na ovom modelu prilično veliki, ali je to znatno ljepše skrojeno u odnosu na seriju 7, X7, a naročito na nedavno predstavljeni koncept serije 4.

 

Novi član BMW-ove porodice stiže u novembru, a premijeru će doživjeti u Los Angelesu. Serija 2 Gran Coupe je zamišljena kao moderni, urbani automobil izvrsne vozačke dinamike i podjednako visokog nivoa svakodnevne upotrebljivosti. Posljednje inovacije i tehnologije će debitovati upravo u ovom automobilu, a izdvajaju se novi operativni sistem, novi, unaprijeđeni sistemi asistencije vozaču, kao i sistemi povezivosti i komunikacije.

 

Automobil je dizajniran tako da posjeduje sve odlike dinamičnog coupea, ali i praktičnog gradskog automobila. Možemo reći da je Serija 2 Gran Coupe oličenje onoga što BMW treba da bude te da se lagano vraćaju svojim korijenima i onome što ih je učinilo veoma popularnim. Gran Coupe će biti dostupan i u M235i xDrive izvedbi te će biti posebno primamljiv entuzijastima i zaljubljenicima u dinamičnu 

17:35 | Oct 14, 2019

KOMENTARI (0)