SPORT / WRC

Ogier: Nisam se poigravao sa Neuvilleom

Sebastien Ogier je jasan da nije bilo “igre” sa Neuvilleom u Monte Karlu, već da je imao ozbiljan problem

 

Šestostruki WRC šampion, Sebastien Ogier, u nedjelju je osvojio vrlo emocionalnu šestu uzastopnu pobjedu u Monte Karlu nakon velike borbe sa Neuvilleom. Pobjeda na njegovom premijenom reliju u Citroenu C3 uslijedila je nakon intenzivnog četverodnevnog dvoboja između njega i Neuvillea u francuskim Alpama.

 

Svega četiri desetinke dijelilo je Ogiera i Neuvillea prije poslkednjeg brzinskog ispita iznad Monaka, a Ogierovu pobedu mogao je da spriječi senzor pedale gasa, koji je često prouzrokovao da mu se gas tokom kočenja zaglavi. Nakon relija su kružile glasine da se Ogier “igrao” sa svojim protivnikom, ali svjetski šampion je izjavio da je bio zabrinut da će ga problem natjerati da se odustane.

„Problem sa gasom nam je otežavao život i uzrokovao stres, jer nismo znali da li će potpuno otkazati ili će nas u nekom trenutku izbaciti s puta, jer je automobil često ostao sa nekim gasom, čak i kada sam skidao nogu sa papučice. Nisam znao da li mogu da završim reli. Nije bilo prijatno voziti. Uspjeli smo koliko toliko riješiti problem. To nije bilo savršeno, ali smo izbjegli taj problem guranja. Nisam imao odziv koji sam želio, ali bar sam mogao da vozim", izjavio je Ogier.

 

 Pošto nije bilo odlaska u servis posljednjeg dana, Ogier je znao da će nekako morati da odveze posljednja četiri brzinska ispita.

„Svi znaju da je Monte moj reli, onaj koji najviše želim da osvojim i naravno, sa tim problemom nisam bio siguran da će se to dogoditi. Ova pobjeda je stvarno, stvarno posebna. Šest u nizu u Monte Karlu sa tri različita automobila, mislim da možemo biti ponosni na to ”, dodao je Ogier.

 

Izvor: rallymagazin.rs

03:26 | Feb 6, 2019

KOMENTARI (0)