VIJESTI / AKTUELNOSTI

Okršaj BMW-a M135i i Mercedesa A35 AMG (VIDEO)

Na koga biste tipovali?

 

Na papiru zvuči dosta zanimljivo – novi BMW M135i protiv Mercedesa A35 AMG. Krenimo od brojki – bavarski jurišnik ispod poklopca krije 2,0-litarski M-TwinPower Turbo motor snage 306 KS uz 450 Nm okretnog momenta, a snaga se putem automatskog mjenjača prenosi na sva četiri točka.

 

S druge strane, za pogon Mercedesa A35 AMG zadužen je  dvolitarski twin-scroll turbo benzinac od 306 KS i 400 Nm, uparen sa 7-stepenim SpeedShift automatskim mjenjačem koji snagu prenosi također na sva četiri točka.

 

Dakle, obračun bi trebao biti zanimljiv i modeli bi kroz cijelu trku ubrzanja trebali biti „bok uz bok”. Ipak, to nije tako, budući da je jedan model uvjerljivo dobio u svim pokušajima. Pobjednik je – BMW. Uprkos istoj razini snage, čini se kako je veći obrtni moment kod BMW-a donio značajnu prednost, pa je tako u oba pokušaja s crte M135i uvjerljivo pobijedio, a ista stvar se dogodila i kada su vozači uzeli „leteći start”.

 

Ipak, treba napomenuti kako Mercedes za sve one koji žele još više snage u kompaktnoj klasi nudi model A45 AMG s 421 KS, dok BMW nažalost ne nudi ništa jače od izvedbe M135i kada je u pitanju ovaj model.

 

Izvor: Jutarnji.hr

15:37 | Dec 3, 2019

KOMENTARI (0)