VIJESTI / AKTUELNOSTI

Oldtimeri „okupirali“ Zalužane

Banja Luka jedan od gradova na ruti Adriatic Adventure relija

 

Adriatic Adventure reli je turistički tip relija u kojem učesnici se ne takmiče kao u standardnim relijima koji imaju brzinske ispite. Reli je startao u srijedu u Trstu. U danima iza nas, učesnici su prošli kroz Maribor, Ljubljanu, Zagreb, a danas stižu u Bosnu i Hercegovinu.

 

Čak 55 vozila stiže u Banja Luku gdje će imati priliku da voze na jedinoj bosanskohercegovačkoj stazi za autotrke. Zalužani će ugostiti 55 oldtimera od kojih je najstariji proizveden 1928. godine, dok je najmlađi proizveden 1977. Najstariji automobil je Bentley 4 ½ Le Mans, a vozi ga posada Roland Frey i Helen Frey iz Švajcarske, a najmlađi je Peugeot 504 Coupe kojeg vozi britanska posada Andrew Laing i Ian Milne.

 

Glavni „krivac“ za ovaj brzinski ispit oldtimera na Zalužanima je AKK Profesional iz Banja Luke koji se ove godine već dokazao organizacijom vrhunske kružne trke na istom mjestu – Zalužanima, kao i finalne trke brdskog šampionata prošle sedmice na Slatini. Iz kluba će se potruditi da budu odlični domaćini kao i do sada, te da učesnicima ovog relija posjeta Bosni i Hercegovini ostane u lijepom sjećanju.

 

Nakon Banja Luke, reli nastavlja ka Crnoj Gori, Hrvatskoj, da bi se završio odakle je i krenuo – u Trstu.

15:11 | Sep 21, 2019

KOMENTARI (0)