VIJESTI / AKTUELNOSTI

Opaka Toyota Supra GT300 snimljena na testiranju (VIDEO)

Posljednje pripreme pred početak takmičenja naredne godine

 

Toyota će od naredne godine u japanskom Super GT šampionatu nastupati sa Suprom spremljenoj po pravilima klase GT300. To je već treća trkačka verzija ovog sportskog coupea koji se ove godine vratio na velika vrata, obzirom na to da će Toyotin trkački odjel kupcima ponuditi i Supru za GT4 klasu, kao i GT500 klasu, takođe u Super GT šampionatu.

 

Za razliku od većine modela koji se takmiče u GT300 klasi, Toyota je odlučila da Supru spremi specifično za ovu klasu. Automobil je razvijen „iz nule“, dok će se takmičiti protiv konkurencije spremljene po pravilima GT3 klase. U okviru GT300 klase, dozvoljene su promjene na aerodinamičkim elementima automobila, mjenjaču, kao i ovjesu. Takođe, pod haubom Supre se očigledno nalazi V8 motor koji u cestovnoj verziji nije dostupan.

 

Supra GT300 izgleda daleko „opasnije“ od cestovne verzije zahvaljujući efikasnom aerodinamičkom bodykitu koji je Supru dodatno proširio i spremio za izazove koje donose autodromi. Najevidentnije promjene se nalaze na zadnjem kraju gdje su montirani masivni difuzor i krilo za bolji downforce u krivinama. Uz GT300, Toyota će takođe imati i snažniju, GT500 verziju Supre za isti šampionat.

13:46 | Dec 29, 2019

KOMENTARI (0)