VIJESTI / PREMIJERE

Opel Insignia zategla bore za 2020. godinu

opel

Opel Insignia

opel

Opel Insignia

opel

Opel Insignia

opel

Opel Insignia

opel

Opel Insignia

Blagi redizajn za Opelovu limuzinu

 

Opel je 2017. godine premijerno predstavio drugu generaciju Opel Insignije. Nasljednica Opel Vectre je već u prvoj generaciji se nametnula kao jako konkurentan auto u svom segmentu, dok su u drugoj generaciji stvari postale još bolje te je nastavljena evolucija ovog modela. Nešto više od dvije i po godine od predstavljanja, Opel je predstavo redizajniranu Insigniju koja donosi nekoliko sitnih izmjena.

 

Da biste prepoznali sve promjene na Insigniji, morate biti veliki zaljubljenik u Opel ili svakodnevno raditi posao koji i mi radimo. Bilo kako bilo, krenimo redom sa novostima na eksterijeru automobila. Najuočljivija promjena je maska hladnjaka koja sada ima kromirani rub i drugačiji dizajn središnjeg dijela, sličniji onom na novoj Corsi i Astri. Prednja svjetla su izmijenjena te je u upotrebi novi IntelliLux sistem LED svjetala  sa 84 diode po jednom faru, zajedno sa cirkularnim maglenkama i diskretno modifikovanim branikom. Nazad su redizajnirani branik i završeci izduvnog sistema. I to bi bilo to što se tiče eksterijera.

 

O enterijeru vam ne možemo mnogo toga reći, a ne možete ni sami vidjeti jer nam iz Opela nisu ponudili fotografije unutrašnjosti. Ono što su iz Opela naveli u objavi za medije jeste podloga za bežično punjenje telefona i unaprijeđeni infotainment sistem sa osvježenim softverom navigacijskog sistema. Takođe, kamera za parkiranje je unaprijeđena kao dio paketa tehnoloških nadogradnji osvježene Insignije.

 

Premijerno predstavljanje nove Insignije je zakazano za Sajam automobila u Briselu narednog mjeseca, a tada bismo trebali saznati i detalje o ponudi motora, koju takođe ne znamo u ovom momentu.

09:39 | Dec 4, 2019

KOMENTARI (0)