VIJESTI / AKTUELNOSTI

Opel objavio prve fotografije nove Corse

corsa

Opel Corsa (2020)

corsa

Opel Corsa (2020)

corsa

Opel Corsa (2020)

Fotografije koje zapravo ne otkrivaju ništa

 

Svakim danom smo sve bliži predstavljanju nove generacije Opel Corse. Iz Opela su se trudili da je sakriju i te je količina špijunskih fotografija na internetu minimalna. Zatim je Opel odlučio da uradi nešto što rijetko koji proizvođač radi. Sami su plasirali špijunske fotografije nove Corse na internet.

 

Kada smo ih vidjeli, uslijedilo je razočarenje. Ne, ne mislite da je nova Corsa ružna ili nešto slično tome. Fotografije prikazuju potpuno kamufliranu Corsu te je nemoguće otkriti šta nas očekuje s novom Corsom. Automobil se kontinuirano testira u Švedskoj i Njemačkoj, a nova Corsa je ušla u posljednju fazu testiranja. U toku je dorađivanje finesa, a svi sistemi su izloženi ekstremno niskim temperaturama u Švedskoj, da bi se sve provjere izvršile u Russelsheimu.

 

„Novi model je osjetno lakši što povoljno utiče na potrošnju goriva, a sa sobom donosi i faktor zabave. Naša namjera sa novom Corsom je da kupcima ponudimo optimalni balans sigurnosti, komfora i zabave.“ Izjavio je Thomas Wanke, šef Opelovog odjela za performanse.

 

Naredna generacija Corse je 10% lakša od aktuelne. Izgubila je čak 100 kg kroz proces razvoja, a koliko je olakšana, govori podatak da će biti lakša i od Adama, Opelovog najmanjeg automobila.

 

Još uvijek ne znamo koji motori će pokretati novu Corsu, ali očekujemo da ponuda bude preslikana kao i kod Peugeota 208, a u planu je i potpuno električna Corsa.

08:23 | May 5, 2019

KOMENTARI (0)