VIJESTI / PREMIJERE

Opel po prvi put prikazao novu Corsu!

opel

Opel Corsa-e

opel

Opel Corsa-e

opel

Opel Corsa-e

opel

Opel Corsa-e

opel

Opel Corsa-e

opel

Opel Corsa-e

Prve fotografije šeste generacije Corse

 

Opel korača naprijed. Nova generacija Corse donosi novosti u Russelsheim, a najveća se odnosi na potpuno električnu izvedbu Corse. Prije nekoliko dana, Opel je predstavio hibridni Grandland X, a sada su sa nama podijelili prve fotografije nove Corse.

 

Opel je odabrao Corsu kao prvi model koji će dobiti svoju električnu izvedbu. Potrudili su se da sa Corsom postave visok standard, a domet električne Corse iznosi 330 km. Za automobil te klase, to je i više nego dobro. Sa izuzetnim dometom, Opel planira dodatno povećati prodaju Corse. Od njene premijere daleke 1982. godine pa do danas, Opel je prodao 13,6 miliona primjeraka Corse.

 

Električnu Corsu će pokretati električni motor čija snaga iznosi 136 KS i 260 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100, ubrzavaće za 8,1 sekundu. Kapacitet baterija iznosi 50 kWh što ovom automobilu omogućuje već pomenuti domet od 330 km. Velika prednost baterija u Corsi jeste njihovo brzo punjenje. Za samo 30 minuta, baterije se napune do 80%.

 

Nova Corsa je „narasla“, te je sada duga 4,06 metra (4,02 m dužina Corse pete generacije), ali je i niža od prethodnice – 1,43 metra u poređenju sa 1,48 m. Kako bi Corsu učinili dodatno prostranijom, Opel je spustio sjedeću poziciju za 28 mm. Vizuelno, Corsa izgleda znatno privlačnije nego prije, ali se primjeti uticaj „brata“ – Peugeota 208 s kojim dijeli platformu. Po prvi put, Opel je ponudio i Matrix LED svjetla u B-segmentu.

 

Enterijer nove Corse ipak, potpuno drugačiji nego u Peugeotu. Osim ručice mjenjača na centralnoj konzoli, Corsa je u potpunosti „svoj“ automobil. Za razliku od 208 koji koristi Peugeotov iCockpit, Corsa je ostala vjerna svojim korijenima i koristi tipičan Opelov dizajn enterijera. Corsa-e je dobila potpuno električni kokpit. U seriji, automobil dolazi sa 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, a uz doplatu, možete dobiti i veći, 10-inčni ekran.

 

Iz Opela nisu još objavili cjenovnike Corse-e, kao ni „konvencionalnih“ izvedbi. Čak šta više, prikazana je samo Corsa-e, dok još ne znamo koliko će se, i da li će se „obične“ Corse razlikovati od električne.

17:23 | May 23, 2019

KOMENTARI (1)


dwhrgsiuhz

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 28th, 2020 - 10:33AM