VIJESTI / PREMIJERE

Opel predstavio prvi električni reli auto

opel

Opel Corsa-e Rally

opel

Opel Corsa-e Rally

opel

Opel Corsa-e Rally

opel

Opel Corsa-e Rally

opel

Opel Corsa-e Rally

Baziran na Corsi-e

 

Jutros smo pisali o misterioznom Opelu koji stiže u Frankfurt na veliku svjetsku premijeru. Opel ga je opisao kao „elektrificirajuću tajnu“, a javnost je na osnovu teasera objavljenog na Opelovoj facebook stranici pokušavala da odgonetne o kojem automobilu je riječ.

 

Misterija je razriješena, a Opel je „skinuo“ crni plašt sa automobila i ispisao novu stranicu historije. Corsa-e je postala prvi električni reli automobil u historiji, a stiže kao zamjena za starog Adama koji je već godinama prisutan na reli stazama. Opel će tako nakon nekoliko sezona Adam Rally Cup preimenovati u ADAC Opel e-Rally Cup.

 

Trkaća Corsa-e će biti nešto duža od serijske, a pokretaće je elektromotor od 136 KS i 260 Nm obrtnog momenta. Ovime, Corsa-e će imati slične performanse kao i Adam u Cup verziji. Naravno, oni koji bolje poznaju reli, znaju da je Adam dostupan u sofisticiranijoj i performantnijoj R2 izvedbi.

 

Ovaj kup će organizovati Opel u saradnji sa ADAC-om, a biće sastavni dio Šampionata Njemačke u reliju na određenim rundama. Kalendar bi se trebao sastojati od petnaest rundi, a automobil ima dovoljno energije za 60 kilometara brzinaca sa jednim punjenjem. Organizatori će se pobrinuti da obezbijede potrebnu infrastrukturu, koja uključuje i punionice za koje će se pobrinuti sam Opel.

 

Detaljne informacije o ovom automobilu ćemo saznati kada počne sajam u Frankfurtu.

18:47 | Aug 22, 2019

KOMENTARI (0)