SPORT / WRC

Opel radi na razvoju novog R2 automobila

Reli automobil za malo novca

 

Opel je nakon turbulentnog perioda konačno se stabilizovao i nastavlja ići svojim uobičajenim putem. Svoju podršku Kiessling Motorsportu koji je razvijao njihovu Astru TCR su ukinuli, te je i sam Kiessling Motorsport odustao od Astre TCR. Tako više nećemo gledati Opel u WTCR šampionatu, ali zato će nastaviti tamo gdje su izuzetno uspješni.

 

Opel će u naredne dvije godine nastaviti da podržava mlade talente u FIA ERC šampionatu. Oni će i dalje isporučivati svoj uspješni Opel Adam R2 posadama koje učestvuju u FIA ERC3 šampionatu, namijenjenom R2 automobilima. Takođe, ADAC Rally Cup će i dalje koristiti njihov Adam Cup model. ADAC Rally Cup je izuzetno masovno takmičenje koje se održava od 2013. godine i predstavlja pravi rasadnik talenata u Njemačkoj.

 

Michael Lohscheller, CEO Opela je izjavio:
„Proizvodimo automobile već 120 godina i autosport je dio našeg imidža. Tako treba i ostati. Postoje dva izuzetno bitna aspekta za nas. Jedan je razvoj novih tehnologija i unaprijeđenje naših automobila, a drugi je naravno pristupačnost tih automobila našim klijentima i fanovima. Promocija mladih vozača je takođe visoko na listi naših prioriteta. U kombinaciji sa čvrstom strukturom PSA Motorsporta, otvaraju nam se brojne mogućnosti.

 

Sa vama bih želio podijeliti veoma radosne vijesti, a to je da uveliko radimo na razvoju novog Opelovog R2 automobila. To neće biti Adam, već ćemo otići u klasu iznad i klijentima ponuditi novu Corsu R2. Njen dolazak očekujemo krajem 2020. godine kada ćemo vam i prezentovati njene specifikacije. Šesta generacija Corse stiže ove godine, a upravo na najnovijoj Corsi ćemo i bazirati naš novi produkt.“

11:53 | Mar 8, 2019

KOMENTARI (0)