VIJESTI / AKTUELNOSTI

Opel širi ponudu Corse sa GS Line modelom

opel

Opel Corsa GS Line

opel

Opel Corsa GS Line

opel

Opel Corsa GS Line

opel

Opel Corsa GS Line

opel

Opel Corsa GS Line

Iako nije čistokrvni GSi, nova Corsa GS Line bi trebala biti veoma zabavna za vožnju

 

Opel je predstavio novu Corsu koja dijeli platformu sa novim Peugeotom 208, kao i brojne komponente. Bez obzira na to što je nova Corsa u mehaničkom smislu praktično identična modelu 208, iz Opela ne dozvoljavaju da Corsa izgubi svoj izvorni karakter. Čak šta više, u ponudu su dodali i model sa GS Line oznakom.

 

GSi, za sve one koji ne znaju, označavao je noćnu moru za modele sa GTI oznakom. Legendarno rivalstvo između Opela i Volkswagena je doseglo vrhunac kada je Opel napravio Kadett GSi i izazvao Golf GTI. U međuvremenu, GSi je zamijenjen oznakom OPC, a sa novom Insignijom, GSi se vratio u život.

 

S novom Corsom bi mogao biti isti slučaj, a kao mogući uvod u povratak Corse GSI, poslužiće Corsa GS Line. Trideset i dvije godine nakon predstavljanja originalne Corse A GSi, na tržište dolazi prva Corsa GS Line. Pokretaće je mali, ali veoma snažni 1.2 ltarski turbo motor sa 130 KS i 230 Nm uparen sa osmostepenim automatikom. Od 0 do 100 ubrzava za 8,7 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od 208 km/h. Corsa GS Line je, baš kao i njena prethodnica, opremljena sportskim sjedištima koja će vam pružiti vrhunski komfor, kako na običnoj cesti, tako i na trkaćoj stazi.

 

Za novu Opel Corsu GS Line moraćete izdvojiti minimalno 19.880€ za osnovni model. 

10:49 | Sep 24, 2019

KOMENTARI (0)