VIJESTI / AKTUELNOSTI

Osam posljednjih primjeraka WRX STI Impreze

wrxsti

Subaru Impreza WRX STI Final Edition

wrxsti

Subaru Impreza WRX STI Final Edition

wrxsti

Subaru Impreza WRX STI Final Edition

wrxsti

Subaru Impreza WRX STI Final Edition

wrxsti

Subaru Impreza WRX STI Final Edition

Neizvijesna budućnost legendarnog modela

 

Subaru je u Španiji lansirao limitiranu seriju Impreze WRX STI. Kako sada stvari stoje, to je posljednjih osam primjeraka koji će biti prodati u Evropi. Impreza WRX STI je još jedna žrtva strogih standarda po pitanju emisije štetnih gasova. A na ruku joj nije išla ni prodaja...

 

Umjesto sedam, reći ćemo osam veličanstvenih. Tako bismo opisali ovih osam posljednjih primjeraka Impreze WRX STI u Evropi. Šest primjeraka je obojeno u karakterističnu WR Pearl plavu boju, dok su dvije, sasvim atipično, obojene u Crystal Silica crnu. Svih osam primjeraka dolazi na 19-inčnim zlatnim felgama. Kako izvana, tako i iznutra nalazimo diskretne crvene detalje, kromirane završetke izduvnog sistema, STI patosnice, Alkantara volan i crveno START dugme. Vlasnici Impreze WRX STI Final Edition takođe dobijaju i poseban ključ koji podsjeća na ekskluzivnost vozila.

 

Pod haubom se nalazi čuveni 2.5 litarski bokser motor sa šestostepenim manuelnim mjenjačem koji prenosi snagu na sva četiri točka. Još jednom, korišten je provjereni DCCD sistem. Motor razvija 300 KS i 407 Nm obrtnog momenta.

 

Cijena jednog primjerka Impreze WRX STI Final Edition iznosi 57.500€, što je prilično puno obzirom na to da nije ponuđena nikakva velika nadogradnja motora, ili neki agresivniji izgled. Ipak, to je nešto što bismo rado zanemarili i završili ovaj, nama tužan članak ovdje. Zbogom kraljice.

17:02 | Apr 3, 2019

KOMENTARI (0)