VIJESTI / PREMIJERE

Osvježen i unaprijeđen Renault Zoe

renault

Renault Zoe

renault

Renault Zoe

renault

Renault Zoe

renault

Renault Zoe

renault

Renault Zoe

Prvi Renaultov električni automobil je dobio poboljšanja

 

Renault je 2012. započeo svoje „električno“ putovanje. Tada je predstavljen Zoe, mali gradski automobil koji je odrđene nadogradnje dobio 2016. godine, a sada je došao red na ozbiljne izmjene i poboljšanja automobila. Gledajući samo njegov vanjski izgled, rekli bismo da se ništa nije promijenilo. Ipak, gledajući realno stanje stvari, Zoe je znatno poboljšan.

 

Iako biste očekivali da Renault spremi potpuno električni Clio koji bi bio izravni rival Peugeotu e-208 i Opel Corsi-e, Renault za sada ne želi potpuno elektrifikovati Clia i kao konkurenciju ovim modelima nudi Zoe. Kapacitet baterija se skoro udvostručio, tako je sa originalnih 22 kWh stigao do 52 kWh. Sa ovom količinom energije, Zoe bi trebao sa jednim punjenjem preći 390 km prema WLTP standardima, što je čak 20% više nego prije.

 

Da bi ste napunili svoj Zoe, potrebno vam je 9 sati i 25 minuta ukoliko koristite zidni punjač od 7 kW. Priključak za punjenje se nalazi iza Renaultovog znaka na prednjoj masci. Najbrži način punjenja je ukoliko koristite DC konektor i punjač od 50 kW koji za pola sata napuni preko trećine baterije.

 

Osim novih baterija, Zoe je dobio i novi elektromotor od 134 KS koji proizvodi 245 Nm obrtnog momenta. Instant snaga elektromotora omogućuje ovom malom automobilu da do stotke ubrza za manje od 10 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od 140 km/h što bi trebalo biti dovoljno za automobil ovog tipa.

 

Izvana, Zoe je dobio nova full LED svjetla, redizajniranu haubu, širi prednji branik sa kromiranim detaljima, veća zadnja svjetla sa LED tehnologijom, a u ponudi su i novi modeli felgi, kao i nove boje: Quartz bijela, Flame crvena i Celadon  plava. Enterijer je preuzeo instrument tablu iz novog Clia sa 9,3-inčnim ekranom osjetljivim na dodir. LED ambijetalno osvjetljenje je sada dostupno u serijskoj opremi, kao i novi elektronski birač brzina i elektronska parking kočnica.

 

Prodaja novog Renaulta Zoe počinje na jesen ove godine.

19:03 | Jun 17, 2019

KOMENTARI (0)