VIJESTI / PREMIJERE

Osvježen Land Rover Discovery Sport

disco

Land Rover Discovery Sport

disco

Land Rover Discovery Sport

disco

Land Rover Discovery Sport

disco

Land Rover Discovery Sport

disco

Land Rover Discovery Sport

disco

Land Rover Discovery Sport

High-tech unaprijeđenje Discoverya

 

Land Rover je prikazao osvježeni Discovery Sport. Sa facelift modelom, stiže pregršt nove tehnologije, blagi hibridni pogon i naravno, manje estetske izmjene. Prodaja modela počinje na ljeto, a kako se bude približavao početak prodaje, tako možemo očekivati i objavu cjenovnika.

 

Vizuelne promjene na automobilu su minimalne, ali značajne i uočljive. Prednji farovi su sada više ugaonog oblika sa LED svjetlima oko donjih rubova. Kompletan prednji kraj sada ima jednostavniji dizajn sa uskim, vertikalnim usisima sa bočnih strana. Izmjene su slične i nazad gdje su pravougaona svjetla „oštrija“ sa špicastim krajem s obje strane. Pojednostavljeni zadnji branik sada krije cijevi izduvnog sistema.

 

Novosti su stigle i pod haubu. Discovery Sport je dobio motor sa blagim hibridnim pogonom. Radi se o integrisanom starter generatoru, a jačina pogona iznosi 48 V. Motor razvija 296 KS, a u ponudi je ostao i konvencionalni, Ingenium četverocilindarski motor sa 246 KS. Iz Land Rovera nisu ponudili podatke o potrošnji goriva za hibridni Discovery Sport.

 

Iznutra, redizajnirana je centralna konzola. Automobil je dobio novi 10-inčni displej infotainment sistema i multifunkcionalni upravljač. Takođe, s novim Discoveryem je stigao i „pametni“ retrovizor koji vam uživo prenosi sliku šta se dešava iza automobila u krugu od 50 stepeni. ClearSight Ground View vam nudi i pregled šta se dešava ispod automobila u krugu od 180 stepeni.  

07:43 | May 22, 2019

KOMENTARI (0)