VIJESTI / PREMIJERE

Osvježen Volkswagen Passat

vw_passat

Volkswagen Passat

vw_passat_alltrack

Volkswagen Passat Alltrack

vw_passat_gte

Volkswagen Passat GTE

vw_passat

Volkswagen Passat

vw_passat

Volkswagen Passat

vw_passat

Volkswagen Passat

Blagi redizajn jednog od najprodavanijih modela D segmenta

 

Volkswagen je nakon četiri godine odlučio da osvježi aktuelnu generaciju VW Passata. Passat je izuzetno važan Volkswagenov igrač na tržištu što znači da mjesta za greške i eksperimentisanje nema. Iako mi sami nismo sigurni koja je svrha facelifta ovog modela koji je i dalje veoma atraktivan i "up to date", Volkswagenovi dizajneri su htjeli da prikriju i najmanje sitnice koje odaju početak starenja akutelne generacije.

 

Sasvim očekivano, izvana se jedva naziru promjene. Te promjene se ogledaju tek u dizajnu branika i prednje maske. Passat sada malo više liči na Arteona i Touarega. Nazad, svjetlostna grupa izgleda vidno drugačije, a najveća promjena je natpis "Passat" koji je znatno veći i širi po uzoru takođe na Arteona i Touarega.

 

Dakle, možemo zaključiti da su dizajneri bacili akcent na promjenu izgleda kućišta modernih LED svjetala koja, po našem mišljenju, sada izgledaju puno bolje. Unutrašnjost takođe nije značajno promijenjena. Digitalna insturment tabla je sada unaprijeđena u odnosu na prethodnu generaciju i to bi bilo to što se nekih primjetnih promjena tiče.

 

Paleta motora je itekako bogata. U ponudi su benzinci, dizelaši kao i hibrid sa oznakom GTE. Turbobenzinski motori TSI dolaze sa tri nivoa snage: 150, 190 i 272 KS. Dizelaši su malo brojniiji pa je tako ponuda bogatija za jednu opciju više: 120, 150, 190 i 240 KS. Što se tiče GTE verzije, kapacitet baterija je dovoljan za 55 kilometara autonomije.

 

Prodaja VW Passata B8.5 počinje u avgustu ove godine.

11:26 | Feb 6, 2019

KOMENTARI (0)