VIJESTI / PREMIJERE

Osvježen Volvo XC90

volvo_xc90

Volvo XC90

volvo_xc90

Volvo XC90

volvo_xc90

Volvo XC90

volvo_xc90

Volvo XC90

Koristiće KERS za bolju efikasnost

 

Nakon što su predstavili nove generacije gotovo svih modela u ponudi, Volvo je procijenio da je vrijeme da osvježi najstarijeg „člana porodice“. Švedski proizvođač je predstavio osvježeni XC90, svoj najveći SUV koji važi za ponos kompanije.

 

Nakon 320.000 prodatih primjeraka od početka prodaje, ovaj luksuzni SUV je dobio blagi vizuelni „makeover“ što uključuje novu masku hladnjaka, kao i nove felge i novu paletu boja. Skromno? Šta ste očekivali? Što se nas tiče i prošli je bio dobar. To misli i Volvo čiji je dizajn nekoliko puta osvajao nagrade.

 

A nagrađivan je dizajn i enterijera. Enterijer je blago unaprijeđen i modernizovan kako bi držao priključak sa drugima, ali ništa dramatično se nije desilo. Ipak, Volvo je najavio potpuno novu konfiguraciju sjedišta. To znači da ćete novi XC90 moći kupiti sa pet, šest ili sedam sjedišta. Drugi i treći red sjedišta možete preklopiti na različite načine što znači da je XC90 dostupan sa onoliko sjedišta koliko vi želite. Što se infotainmenta tiče, XC90 će konačno biti kompatibilan sa Android Auto, a osim toga, Spotify je takođe našao mjesto u novom XC90.

 

Zasigurno najvažnije poboljšanje je implementacija KERS sistema. KERS sistem je po prvi put upotrijebljen u Formuli 1, a sada se sve češće bira njegova upotreba i na civilnim automobilima.  Iz Volva tvrde da zahvaljujući KERS sistemu možete uštediti i do 15% goriva u realnim uslovima.

 

Naravno, Volvo je sinonim za sigurnost. Tako je i u novi XC90 ugrađen veliki broj sigurnosnih sistema koji uveliko pomažu vozaču da na siguran način stigne na svoje odredište.  

 

Proizvodnja novog XC90 kreće u maju ove godine, a Volvo već prima narudžbe iz cijelog svijeta.

15:23 | Feb 22, 2019

KOMENTARI (0)