VIJESTI / PREMIJERE

Osvježeni Mercedes-Benz GLC Coupe

glcc

Mercedes-Benz GLC Coupe

glcc

Mercedes-Benz GLC Coupe

glcc

Mercedes-Benz GLC Coupe

glcc

Mercedes-Benz GLC Coupe

glcc

Mercedes-Benz GLC Coupe

glcc

Mercedes-Benz GLC Coupe

Zvanična premijera u New Yorku

 

Nakon dva teasera, Mercedes je konačno predstavio osvježeni GLC Coupe. Nešto manje od mjesec dana nakon predstavljanja „običnog“ GLC-a, stigla je i njegova atraktivnija i dinamičnija izvedba. GLC Coupe prati stil novih Mercedesovih terenaca.

 

Novi GLC Coupe savršeno oslikava praktičnost i funkcionalnost tipičnog SUV modela, ali isto tako posjeduje sve osobine sportskog coupe vozila. Sa novim GLC Coupeom, stigle su nove inovativne tehnologije, pametni sistemi asistencije kao i nova paleta motora. Sva tri elementa su uvedena kako bi GLC Coupe bio sigurniji, učinkovitiji, ali i naravno – brži i zabavniji za vožnju.

 

Prednji kraj automobila je gotovo isti kao i na standardnom GLC-u. Adaptirana su nova LED svjetla i masivna dijamantna maska hladnjaka karakteristična za Mercedesove automobile. Glavna razlika je naravno u karoserijskoj izvedbi. Padajuća linija krova izgleda izuzetno atraktivno i to je zapravo njena glavna funkcija. Nazad je izmijenjen dizajn klastera zadnjih svjetala što je ujedno i najveća razlika. Samo kućište svjetala je drugačije dizajnirano kao i raspored elemenata u njemu.

 

Enterijer, dobio je sve najmodernije tehnologije i naravno MBUX infotainment sistem kojeg nije bilo na modelu prije facelifta. To nam je stvaralo čudan osjećaj obzirom na to da Mercedes uvijek stvara besprijekorne modele, GLC-u je jednostavno nedostajala jedna karika. Sada je sve dovedeno do savršenstva i nema nikakvih nedostataka. Multifunkcionalni volan služi vam da kontrolišete brojnim sistemima, naravno pored onih standardnih funkcija na koje smo već navikli. Iza volana, nalazi se 12,3-inčni ekran kao zamjena za konvencionalne instrumente, a na sredini je 10,25-inčni ekran osjetljiv na dodir kojim upravljate MBUX infotainment sistemom.

 

Ponuda motora je onakva kakvu smo i najavljivali. U ponudi su dva benzinca i tri dizelaša. Benzince predstavljaju GLC 200 4Matic i GLC 300 4Matic. Oba modela dobijaju 2.0 litarski turbo motor sa EQ pojačanjem u vidu starter/generatora od 48 V koji motoru daje još 10 kW. Snaga GLC 200 4Matic modela iznosi 197 KS, a GLC 300 4Matic je najjači u ponudi i ima 258 KS. Dizelaši su kao što smo rekli, brojniji za jednog člana. U ponudi se nalaze GLC 200d 4Matic sa 163 KS, GLC 220d 4Matic sa 194 KS i GLC 300d sa 245 KS.

 

Zvanično predstavljanje novog GLC Coupea je zakazano za Sajam automobila u New Yorku, koji počinje 19. aprila i traje do 29. aprila.

08:27 | Mar 20, 2019

KOMENTARI (0)