VIJESTI / AKTUELNOSTI

Osvježeni Mini Clubman bez kamuflaže

Prvo osvježenje nakon četiri godine

 

Mini je nakon četiri godine odlučio da je vrijeme za osvježenje njihovog modela Clubman. Iako je u sjeni Coopera, Clubman se sasvim solidno nosi na tržištu, iako ne spada u najpopularnije automobile. Iako nije nikakva dramatična promjena, Clubman je dobio nekoliko novih detalja.

 

Špijunske fotografije prikazuju uistinu blagi facelift Clubmana, ponajviše kako bi slijedio smjer Coopera predstavljenog prošle godine. Clubman je dobio novu prednja svjetla, zadnja svjetla, nove felge i brojne manje detalje kao i novi Cooper predstavljen prošle godine. Primjera radi, zadnja svjetla će imati dizajn Union Jacka, britanske zastave, a taj detalj je debitovao upravo prošle godine sa novim Cooperom. Nova LED svjetla su dobila jedan svjetlosni prsten u seriji, dok će Matrix LED svjetla biti na listi opcija.

 

Enterijer je takođe veoma sličan onome u novom Cooperu. Na sredini se nalazi 6,5-inčni touch screen displej za upravljanje infotainment sistemom koji će dolaziti u seriji, dok će veći 8-inčni ekran biti dostupan uz doplatu. Kao i inače, infotainment će biti zasnovan na BMW-ovom iDrive sistemu. Prateći trendove novih vozila, osvježeni Clubman će imati i podloge za bežično punjenje telefona.

 

Ponuda motora će biti ista kao i kod Coopera. U ponudi će biti 1.5 trocilindarski turbo motor sa 134 KS i 2.0 četverocilindarski turbo motor sa 189 KS. O dizelskim motorima se još uvijek razmatra, a čak i ako ostanu u ponudi, biće samo jedan. Snagu će prenositi sedmostepeni automatik sa duplim kvačilom.

 

Iz Minija nisu saopštili tačan datum predstavljanja facelift modela Clubmana, ali se očekuje da prodaja krene već ovog ljeta.

13:27 | Mar 24, 2019

KOMENTARI (0)