VIJESTI / AKTUELNOSTI

Otac izradio drvenu VW Bubu za svoju kćerku (VIDEO)

buba

Drvena VW Buba

buba

Drvena VW Buba

buba

Drvena VW Buba

buba

Drvena VW Buba

Planira put iz Perua do New Yorka

 

Kada ste roditelj, ne postoji ništa što nećete uraditi za svoje dijete. Čak i kada su njihove želje po malo nerealne, potrudićete se da ih ostvarite. Bienvenido Ortege živi u Limi, glavnom gradu Perua. On je proveo posljednje četiri godine praveći automobil iz snova za svoju kćerku.

 

Za razliku od brojnih razmaženih djevojaka koje maštaju o skupocjenim Mercedesima, Audijima, BMW-ima, njegova kćerka Eneli je maštala samo o Volkswagen Bubi. Njena želja je Ortegi zapovijed. Odlučio je da napravi posebnu Bubu. Obzirom na to da je Ortega po zanimanju stolar, svoje znanje i umijeće je usmjerio ka izradi drvene Bube.

 

Njegova kćerka godinama živi u New Yorku i kada je imala 13 godina, obećao joj je da će joj dovesti i pokloniti drvenu Bubu u New York. Od tada je prošlo sedam godina, a Buba je spremna za veliku avanturu. Iako se možda ne čini kao najudobniji automobil na svijetu, ova Buba je samo jedan pokazatelj kako roditeljska ljubav ne poznaje granice.

 

Prije dvije godine, Ortega je izradio prvu Bubu, međutim s njom je stigao samo do Kolumbije. Ovoga puta, čini se da će ga sreća poslužiti i da će Eneli konačno dobiti svoj poklon, a otac će ispuniti svoje obećanje.

10:50 | May 26, 2019

KOMENTARI (0)