VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ovako bi mogao izgledati Ford Kuga ST

Nezvanični render Fordovog najnovijeg terenca

 

Ford je prošle sedmice predstavio novu Kugu. Automobil je kao i u prethodne dvije generacije veoma sličan Focusu, a dopadljiv dizajn bi mogao privući veliki broj kupaca. Po prvi put, Kuga, kao i ostali Fordovi modeli, dobila je i hibridni pogon.

 

Dok su svi zaokupljeni činjenicom da su ovo prvi Fordovi hibridni modeli, jedan od freelancera se dosjetio nečeg podjednako zanimljivog. Šta ako bi Ford odlučio da napravi Kugu ST? Kako bi nam prikazao svoju viziju Kuge ST, X-Tomi je uradio render i što se nas tiče, ne bismo ništa dodali. Automobil je vidno niži od standardnog, dobio je znatno veće točkove, kočioni sistem i agresivniji prednji kraj sa tipičnom maskom hladnjaka za ST modele.

 

Možemo reći da bi Kuga ST bila zapravo crossover izvedba Focusa ST. Ukoliko bi Ford odlučio da uvede i Kugu ST, svu mehaniku bi posudila od Focusa. Tako bi pod haubom bio 2.3 EcoBoost motor koji razvija 280 KS i 420 Nm obrtnog momenta. Sa tim motorom i pogonom na sva četiri točka, Kuga bi mogla imati i bolje ubrzanje od Focusa koji do stotke stiže za šest sekundi.

 

Iako iz Forda nisu spomenuli ST izvedbu na predstavljanju nove Kuge, potajno se nadamo da će ova ideja biti sprovedena u djelo. Terenci su neizostavni dio današnjeg globalnog tržišta, a verzije poput ove svakako nisu na odmet.

08:21 | Apr 8, 2019

KOMENTARI (0)