VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ovako bi mogao izgledati Ford Mach E (VIDEO)

Moćno i atraktivno

 

Prije nekoliko dana smo objavili vijest o prvom teaseru električnog SUV-a inspirisanog Mustangom. Ford je u saopštenju za medije objavio dizajnersku skicu novog automobila te su objavili i datum predstavljanja svog prvog potpuno električnog automobila. Skica otkriva tek bočnu siluetu automobila, ali je ona bila dovoljna da se na forumima već pojave renderi ovog impresivnog modela.

 

Za izradu rendera, korištene su fotografije aktuelne generacije Mustanga. Ono što je primjetno jeste drugačija maska hladnjaka koja je u potpunosti zatvorena za razliku od standardnog Mustanga koji ima klasičnu, otvorenu plastičnu rešetku. SUV ima coupeovsku liniju obzirom na to da je inspirisan Mustangom, ali nije kompromitovan prostor za glavu, kao ni prtljažni prostor.

 

Tehničke specifikacije automobila još uvijek nisu poznate. Sasvim je jasno da će Ford nastojati da Mach E zadrži sportske karakteristike Mustanga, ali i istovremeno zadovolji sve nove norme o efikasnosti. Ipak, Ford ne ulazi tek tako na tržište električnih automobila te namjerava izazvati čak i Teslu i njihov Model Y. Sa čak 600 km dometa na jednom punjenju, Mach E bi s lakoćom trebao potući čak i Teslinog izazivača. Predstavljanje je zakazano za 18. novembar u Los Anđelesu.

10:09 | Nov 1, 2019

KOMENTARI (0)