VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ovako bi mogao izgledati novi Audi RS7

Još brutalniji izgled nego u prvoj generaciji

 

Prije nekoliko dana predstavljen je novi Audi RS6. Kralj karavana je još jednom zablistao i zabrinuo konkurenciju koja će morati spremiti ozbiljan odgovor. Kako je ovo prvi od šest najavljenih Audijevih RS modela koji će stići do kraja godine, entuzijasti nisu mogli da odole i ne prikažu nam potencijalni izgled novog RS7.

 

Da bi „nastao“ novi RS7, portal Car Lifestyle je iskoristio zvanične fotografije tek predstavljenog RS6 i skrojio novi RS7. Rezultat je zapanjujući. Ukoliko vam prošli RS7 nije bio dovoljno atraktivan, novi RS7 bi trebao da zadovolji apetite i najvećih kritičara. Iskorišten je identičan prednji branik kao i na RS6 koji savršeno odgovara i na ovom automobilu, obzirom na to da su i u standardnoj izvedbi jako slični. RS7 je „posudio“ i bočna proširenja, kao i pragove sa RS6 koji na ovoj karoserijskoj izvedbi izgledaju čak i atraktivnije nego na karavanu.

 

Iako je riječ o nezvaničnom renderu, stvari u autoindustriji su postale jako predvidive te sada manje-više znamo kako će izgledati novi RS7. Obzirom na to da RS6 u limuzinskoj izvedbi nemamo već godinama, RS7 je poput RS6 u tijelu limuzine. Osim izgleda, ovi automobili će vjerovatno dijeliti i pogonsku jedinicu te bi i RS7 trebao pokretati 4.0 litarski biturbo V8 motor sa 590 KS i 800 Nm obrtnog momenta.

16:40 | Aug 24, 2019

KOMENTARI (0)