VIJESTI / PREMIJERE

Ovo je Audi Q4 e-tron Concept

q4etron

Audi Q4 e-tron Concept

q4etron

Audi Q4 e-tron Concept

q4etron

Audi Q4 e-tron Concept

Kompaktan izvana, prostran iznutra

 

Jedna od brojnih Audijevih premijera u Ženevi je i njihov novi, potpuno električni SUV. Audi Q4 e-tron Concept je četverovratni SUV gospodara prstenova futurističkog dizajna. Nakon brojnih špijunskih fotografija i rendera, došlo je vrijeme da nam iz Audija ponude zvainčne fotografije novog modela.

 

Q4 e-tron Concept je Audi u svakom smislu. Izvana je lako prepoznatljiv, nosi sva tipična obilježja jednog Audija. Tu je masivna prednja maska, uska i oštra LED svjetla. Straga, Q4 e-tron Concept prati novi Audijev trend klastera zadnjih svjetala u širini vozila. Ogromne, posebno dizajnirane 22-inčne felge upotpunjuju futuristički dizajn novog Q4 e-tron Concept modela. Konceptni model, obojen je u Solar Sky plavu, nijansu koja u zavisnosti od svjetlosti može imati dvije potpuno različite projekcije.

 

Iako je izvana kompaktan, Q4 e-tron Concept je izuzetno prostran unutra. Međuosovinski razmak od 277 cm, obezbjeđuje izdašan prostor u kabini. Osjećaj prostranosti je dodatno pojačan odabirom kontrastne šeme boja. Svijetle, toplije boje dominiraju gornjim dijelom kabine, dok su tamne nijanse dominantne u donjoj polovici. Suvišno je govoriti da su svi instrumenti digtalni. Veliki, 12,3-inčni ekran osjetljiv na dodir služi kao komandna tabla za upravljanje infotainment sistemom i funkcijama vozila.

 

Ovaj automobil pokreću dva električna motora, ukupne snage od 301 KS. Audi ne bi bio Audi kada ne bi imao svoj prepoznatljivi Quattro pogon. Zahvaljujući izvrsnoj trakciji, ovaj automobil od 0 do 100 ubrzava za 6,3 sekunde i dostiže elektronski limitiranu maksimalnu brzinu od 180 km/h. Prema WLTP standardu, domet novog Q4 e-trona iznosi preko 450 km.

09:41 | Mar 5, 2019

KOMENTARI (0)