VIJESTI / PREMIJERE

Ovo je facelift VW Multivana

vw_multivan

VW Multivan T6.1

vw_multivan

VW Multivan T6.1

vw_multivan

VW Multivan T6.1

Osvježen izgled i mnogo digitalizacije

 

Volkswagen je predstavio izgled osvježenog Multivana. Pod oznakom T6.1, aktuelna generacija nastavlja svoj put. Jedan od najpopularnijih automobila ovog segmenta biće zvanično predstavljen u Ženevi.

 

Izvana, promjene su bile minimalne, ali dovoljne da naglase da se radi o novom modelu. Prednja svjetla su sada „ravnija“ i nose prepoznatljivi VW-ov potpis aktuelnog dizajna kućišta. Na dnevnom svjetlu, dizajneri su postigli efekat svjetlosne zrake koja se prostire cijelom širinom maske, međutim radi se samo o stapanju linije kromirane maske i dnevnih svjetala. Maska hladnjaka je sada znatno veća nego prije, po uzoru na sve modele. Dakle, prednji kraj je u potpunosti adaptirao novi Volkswagenov dizajn sa središnjom kromiranom trakom i širim bočnim elementima. U zavisnosti od modela i nivoa opreme, količina kromiranih detalja raste, odnosno opada.

 

Osim modernijeg dizajna, VW T6.1 je dobio i novi infotainment sistem. Osim u osnovnom paketu opreme, novi MIB3 sistem je dostupan u svim modelima i izvedbama. T6.1 je dobio i nove sisteme pomoći vozaču, kao i opciju digitalnog kokpita.

 

Ponuda motora uključuje dva nova 2.0 litarska TDI motora sa dva nivoa snage – 90 i 110 KS. U saradnji sa ABT-om, razvijena je i električna verzija sa dometom od 400 km.

 

Početak prodaje novog T6.1 očekuje se na jesen ove godine, a zvanično predstavljanje je na Sajmu automobila u Ženevi. Cijene će vjerovatno naslijediti od prethodnika, što znači da cijena teretne verzije kreće od 32.700€, dok cijena Multivana kreće od 35.500€.

09:00 | Feb 22, 2019

KOMENTARI (0)