VIJESTI / PREMIJERE

Ovo je nova Hyundai Sonata

sonata

Hyundai Sonata

sonata

Hyundai Sonata

sonata

Hyundai Sonata

Elegantnija i dinamičnija od stare

 

Hyundai je objavio prve fotografije nove generacije Sonate. Do sada je Sonata imala obilježja obične luksuzne limuzine, međutim s novom generacijom je dobila i novi identitet. Sonata je sada dobila sportski karakter u izvedbi četverovratnog coupea.

 

Osma generacija Hyundai Sonata bazirana je na konceptu Sensuous Sportiness predstavljenom u martu 2017. godine.

 

„Sonata slavi inovativnu coupeovsku siluetu. Kratki prevjesi i padajuća linija krova stvaraju osjećaj uravnoteženosti, a Hyundaijev prepoznatljivi kromirani potpis čini auto viuzelno još dužim. Svi detalji upotrijebljeni na novoj Sonati oživljavaju Sensuous Sportiness.“ Rekao je Sang Yup Lee, čelnik Hyundaijevog dizajnerskog centra.

 

Nova Sonata je takođe inspirisana i Le Fil Rouge konceptom koji je debitovao u Ženevi prošle godine. Kao i koncept, Sonata privlači dosta pažnje svojim dizajnom. Poredeći je sa prethodnicom, nova Sonata ima uzbudljiviji, sportski look. Sonata je sada 30 mm niža, 25 mm šira, a međuosovinsko rastojanje je povećano za 35 mm dok je kompletan model produžen za 45 mm. Prednji kraj je utjelovljenje svih novih Hyundaijevih modela. Masivna maska hladnjaka, kromirani detalji i dinamičan dizajn prednjih svjetala. Zadnji kraj nove Sonate je posebno zanimljiv jer se u potpunosti razlikuje od ostalih Hyundaijevih modela. Bez puno detalja, jednostavan i tečan dizajn primjenjen je prilikom stvaranja zadnjeg kraja automobila. Vrata prtljažnika su podijeljena LED trakom zadnje svjetlosne grupe, a ispod nje je smješten natpis sa nazivom modela.

 

Enterijer je uistinu bogato opremljen. Ako je izvana Sonata poprimila sportski izgled, iznutra nudi vrhunski osjećaj luksuza i hi-tech enterijer. Na sredini, smješten je ekran infotainment sistema, dok se ispred vozača nalazi projekcija brzinomjera i obrtomjera, te drugih informacija bitnih za njega.

 

Zvanično predstavljanje nove Sonate je zakazano za april, na sajmu u New Yorku.

10:13 | Mar 6, 2019

KOMENTARI (0)