VIJESTI / PREMIJERE

Ovo je novi Mercedes-Benz CLA

mercedes_benz_cla

Mercedes-Benz CLA

mercedes_benz_cla

Mercedes-Benz CLA

mercedes_benz_cla

Mercedes-Benz CLA

Atraktivniji i napredniji od prethodnika

 

Novi CLA nije doživio neki preporod po pitanju dizajna. Možemo reći da se nije ni imalo šta unaprijediti obzirom na to da je i prethodni CLA bio izuzetno lijep i atraktivan auto. Glavne promjene izvana odnose se na njegovu veličinu. Novi CLA je 48 mm duži, 53 mm širi i 2 mm niži od prethodnika.

 

Enterijer je takođe pretrpio male izmjene, odnosno stigla su poboljšanja. Vizuelno, CLA je identičan novoj A-klasi, a u odnosu na prethodnika, novi CLA nudi i više prostora u kabini. Automobil koristi novi Mercedesov MBUX infotainment sistem, a sve informacije o automobilu dobijate na veoma dugačkom displeju koji se pruža od standardne pozicije brzinomjera pa sve do sredne instrument table. Dugmad na instrument tabli više nisu in, pa ih nema ni novi CLA. Međutim, čini se da su se ta dugmad preselila na volan pa ih je Mercedes smjestio na gornje krakove volana. Sve na ruku i lako dostupno.

 

Iz Mercedesa nisu još objavili cjenovnike kao ni brošure sa paletom motora, ali su izjavili da će se novi CLA moći kupiti kao automobil sa prednjim pogonom ili pogonom na sva četiri točka, kao i to da će u ponudi biti i automatski i manuelni mjenjači.

16:45 | Feb 5, 2019

KOMENTARI (0)